5 morötter
2 stora palsternackor
1 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 fänkål
1/2 squash
8 sparrisar
12 sockerärtor
1 burk krossade tomater
1 burk passerade tomater
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 buljongtärning
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 kuvert saffran
3 dl matlagningsgrädde
Dragon
Salt
Peppar
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
1 vitlöksklyfta
rivet skal från en halv citron
2/3 burk kesella
salt
peppar
Börja med att skiva squashen och fänkålen. Fräs i olja några minuter tills de börjar bli lite mjuka och får färg. Skär palsternacka, lök och paprika i lagom stora bitar. Häll över squashen och fänkålen i en skål så länge och stek på samma sätt palsternacka, lök och paprika. Skär morötterna i lagom stora bitar. Häll över palsternacka, lök och paprika i samma skål som squashen och fänkålen. Fräs Morötterna i olja några minuter tills de börjar mjukna och får färg. Pressa över vitlöken och häll över grönsakerna från skålen i grytan och häll på vitt vin, smulad buljongtärning och vatten. Låt fräsa en stund. Tillsätt tomatpuré, krossade- och passerade tomater. Låt koka ett tag tills grönsakerna börjar bli lagom mjuka. Tillsätt sparris och sockerärtor och låt koka ytterligare 2 min. Häll i saffranet och häll på grädden. Krydda med dragon och salta och peppra efter tycke.
Mixa kronärtskockorna med citronskal, vitlök och blanda i kesellan. Salta och peppra.
Serveras ovanpå grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar