Rostade rotfrukter och pestogratinerad quorn
Potatis
Palsternacka
Morot
Gul lök
Rosmarin
Timjan
Dragon
Chili-olja
Vitlök
Salt å peppar
Quornfiléer
Soltorkade tomater
Färsk basilika
Pinjenötter
Vitlök
Matlagningsgrädde
Olivolja
Riven ost
Börja med att klyfta potatisar och lägg dessa i en ungsform. Häll olja över och ställ in i 225° i mitten av ugnen. Fortsätt med att skära lika stora bitar av moroten. Lägg dessa i formen efter ca 5 min. Gör på samma sätt med löken och palsternackan. Olja in ordentligt och pressa vitlök över. Häll på rosmarin, timjan och dragon, helst färsk men det fungerar också med torkad. Salta och peppra. Låt stå ca 40 min.
Mixa soltorkade tomater, pinjenötter, vitlöksklyfta, basilika, matlagningsgrädde, några droppar olivolja, salt och peppar med en stavmixer. Vill du ha lösare tar du mera matlagningsgrädde och vill du ha fastare tar du mindre. Stek under tiden quornfiléer. Lägg filéer i en form och klicka peston ovanpå. Avsluta med att strö riven ost över. Ställ in bredvid rotsakerna och låt gratinera ca 15 min tills osten blivit gyllebrun.
Servera med en klick crème fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar