måndag 4 januari 2010

Thai-nudelsallad


Thai-nudelsallad

Tunna risnudlar
Morötter
Gurka
Purjolök
Avokado
Färsk koriander
Quornfilé/räkor
Alfa-alfagroddar
Blandsallad
Wasabi och sesam-krydda

Marinad:
Sweet chilisås
Lime
Sesamolja
Risvinäger
(Fisksås/oystersås)

Börja med marinaden. Blanda ingredienserna efter tycke och riv skal och ha i saft av limefrukten. Koka risnudlarna och skölj dem i kallt vatten någon minut. Blanda med marinaden när nudlarna är ljumna. Finstrimla grönsakerna och grovhacka koriandern. Blanda tillsammans med nudlarna. Strimla quornfilén och stek den så den får färg alt. skala räkor och blanda i. Krydda med Santa Maria's Wasabi-sesamkrydda och häll upp på ett serveringsfat. Skiva avokado och lägg på sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar