

Receptet är inspirerat av Martin Johanssons baguetter.
Baguetter med solrosfrö
3,5 dl ljummet vatten
1 pkt jäst
100 g surdegsgrund
150 g durumvetemjöl
50 g rågmjöl grovt
300 g vetemjöl special
5 g ljus sirap
15 g salt
2 dl solrosfrö
Lös jästen i det ljumna vattnet. Blanda i de övriga ingredienserna utom saltet. Kör långsamt i degblandare i 7 min och tillsätt sedan saltet. Kör i 3 min till. Låt jäsa under bakduk på en varm plats i en timme.
Dela degen i två delar och forma till två baguetter. Låt jäsa ytterligare i 45 min under bakduk.
Sätt ugnen på 275 ° med en plåt i mitten och en plåt längst ner. Stoppa in baguetterna på mitten-plåten och lägg några isbitar på den nedersta. Efter några minuter sänker du ugnen till 225° och efter 15 min öppna och vädra ut ångan. Efter ca 25 min är baguettera klara.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar