söndag 24 februari 2013

Pulled Pork

Jag äter visserligen inte kött, men jag kan inte låta bli att njuta lite av det ändå. Och då är det inte köttet, utan hantverket. Mannen gjorde långkok här om dan. Pulled pork. Efter 7 timmar i ugn var det färdigt, gyllenbrunt och doftade otroligt.


En fin bit fläskkarré från Hammartorps gård. Så blandade mannen i hop en egen rub av ett helt gäng kryddor som han gav köttbiten en redig massage med.

Ugnen stod på 110 grader och köttet skulle sakta jobba sig upp till 98 grader.

Ett par gånger under tiden tog han ut biten och gav den ytterligare lite rub.

Under tiden gjorde han en egen barbeque-sås som skulle serveras till.

 När köttet var klart östes det och fick stå 2 timmat till i den avstängda ugnen.

När det var klart föll det möra köttet sönder i långa remsor. Under tiden hade mannen fixat goda tillbehör. Kvällens middag: Pulled Pork med coleslaw, egen barbeque-sås, tortillabröd och stuvad majs med koriander.

2 kommentarer:

  1. Vad tror du själv Lisa? Självklart inte. Som veggo i 17 år blir jag inte särskilt sugen på kött, men jag såg hur fint det var när J lagade det.

    SvaraRadera