onsdag 3 februari 2010

Nu ska det bakas!

Nu börjar det klia i bakfingrarna och längtan efter ännu ett surdegsbröd gör sig påmind. I fredags bakade jag två olika pizzor med surdegsbotten och de blev riktigt trevliga.
Pizza 1: Egen tomatsås, pizzaost, getost, mozzarella, körsbärstomater, honung och pinjenötter. Ruccola på toppen.
Pizza 2: Egen basilika och vitlökssås, pizzaost, mozzarella, kronärtskockshjärtan, prosciutto, pinjenötter och ruccola på toppen.
Till detta en vitkålssallad för autencitet.

Men nu blir det brödbak igen! Så här ser mitt bakskåp ut just nu, säkert fem-sex olika mjölsorter och krosser och klier osv. Och överst ligger min precis införskaffade jäslåda i plast. Har sett på alla tjusiga matbloggar att det är det som gäller nu och av erfarenhet från stora degar räcker inte Margaretheskålen till. I morgon smäller det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar