söndag 13 maj 2012

Mat-prat

 Chili - En av mina favoriter just nu

 Fnhacka och strö ovanpå grillad hallumi ihop med lite rivet lime-skal och saft. Smaka på en liten bit, är den mild kan du med fördel ha i fröna också, är det stark så rensa bort fröna.

 Koriander - antingen älskar man eller hatar den, jag älskar den.

 Koriander, chili och lime är en underbar treenighet som ger en schysst fräschör nu på våren. Gör en enkel nudelsallad med kokta glasnudlar, hackad vårlök, skivade sugarsnaps, koriander, chili, lime och färska räkor. 

Av snälla N & S fick vi fina filéer från ett par nyfångade gösar.

  De stekte sambon i smör med bara lite salt och peppar på.

 Riven färsk pepparrot åkte på.

 Samt skirat smör.

 Söndagsmiddagen blev alltså färskpotatis, gös, gräddstuvad spenat, pepparrot och skirat smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar