söndag 24 juli 2011

Körsbär från Mora by

Tack C & V för de finfina körsbären jag fick! Det blev en grym sylt med körsbär, rom och choklad. Jag har ett kilo kvar som jag nog ska sätta mig och kärna ur nu, får se vad det kan resultera i för något gott.

Körsbärssylt med rom och mörk choklad

2 kilo körsbär
1 kilo syltsocker
2 msk citronsaft
4 msk mörk rom
140g mörk choklad 70-85%

Tvätta och kärna ur körsbären. Koka upp körsbär och syltsocker i en stor kastrull och låt koka 10 min. Skumma av och dra åt sidan. Häll i rom och bryt ner chokladen. Rör ordentligt. Häll upp i rena glasburkar och låt svalna.

1 kommentar:

  1. Den var fantastisk! Både till ostarna och till glassen. :D
    Tack så jättemycket för sylten, sällskapet och för T´s mockasiner <3

    SvaraRadera