torsdag 31 december 2009

Semifreddo

Till Nyårskalaset i kväll har denna underbara skapelse gjorts. En semifreddo är en italiensk halv-fryst glass skulle man nog kunna säga. Den mörka choklad-apelsinkolan och nötkrokanten som blev över efter mannens julkok är pricken över i't i denna vita choklad- och lime-semifreddo.


Vit choklad- och lime-semifreddo med mörk choklad-apelsinkola och nötkrokant

Mörk choklad och apelsinkola från julkok
Nötkrokant (nötter, socker, vatten)
100g vit choklad
100g vit choklad med lime
5 äggulor
2,5 msk strösocker
5 äggvitor
5 dl tjock grekisk/turkisk yoghurt
2 dl vispgrädde

Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa grädden fluffigt och vänd i yoghurten. Vispa äggulor och sockret till en ljus, fluffig smet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i den något avsvalnade chokladen i ägg- och sockersmeten. Blanda i detta i grädd- och yoghurtsmeten och vänd sist försiktigt i äggvitorna. Varva glassmet med krossad nötkrokant och apelsin-chokladkola i en form och frys ca 4 tim.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar