söndag 10 mars 2013

Lugn helg

Den här helgen har verkligen varit lugn och skön. Vi började med att checka in på Gripsholms Värdshus på fredagen och myste med bubbel, jordgubbar och choklad på rummet. Sen vankades det tre-rätters med mousserande rosé till fördrink. Och maten var helt fantastisk! Till förrätt bjöds: Gösfilé gravad i apelsin och kryddnejlika serverat med liten omelett på Enebyost samt smörad kålrotscremé och Kalixlöjrom. Varmrätt: Rosmarin- och vitlöksmarinerat kalvbavette med gröna bönor stekta med torrsaltat fläsk från Hemgården och rötstekt rotselleri samt potatis- och sveciaostpuré och sesamfröstekt potatisblini med karamelliserad lökcréme och sky på rostad vitlök. Och till dessert serverades: Mörkchokladmousse smaksatt med tonkaböna, knäckflarn och körsbärsganache serverat med rostad kokosglass, körsbärscoli och maränger. Till maten tog mannen och jag deras vinpaket och det var verkligen bra matchat.
Hotellet fick en 3:a av mig, det är fint, men något slitet. Maten fick en självklar 5:a! Hit kommer vi gärna tillbaka och äter! 







På lördagen strosade vi en stund i solen i Mariefred innan vi styrde kosan hemåt igen. Kvällen blev i soffan framför 'The hobbit' med thaikäk och vin. Söndagen har spenderats ute i solen och nu tycker jag verkligen att det börjar bli dags för drippeli-dropp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar