söndag 13 november 2011

Garpenberg










Garpenbergs Herrgård, som egentligen är ett slott, mellan Avesta och Hedemora i Dalarna där lördagen bjöd till ett finfint 250-års firande med familjen! Champagne på rummet följdes av mera bubbel som fördrink och intogs i en av de många salongerna på slottet. En underbar trerätters bestod av kräfttoast till förrätt, Kalventrecote med västerbottenpotatis och calvadossås till varmrätt och med en sammetslen saffranspanacotta med blåbär till dessert. För mig som veggo innebar det rödbetor med chèvre och pinjenötter till förrätt, färsk tortellini med syrade kantareller till varmrätt samt gratinerade chèvre-crustader med bärkompott till dessert. En ljuvlig Zinfandel blev det till, samt ett sött dessertvin. Kaffe, tryffel och en Bailys avslutade den väldigt trevliga kvällen. Efter frukosten tog vi en promenad till sjön som låg i ett trollskt sken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar