torsdag 13 maj 2010

Bidrag 3

Vit choklad- och lingonmousse med mörk choklad- och chilitryffel

4p.
Mousse:
250 g mascarpone
120 g vit Ögon choklad
200 g grädde
200 g lingon

Tryffel:
100 g Ögon choklad Premium
160 g grädde
8 nypor chiliflakes
10 g Ögon vanilinsocker
Ögon Cacaopulver

Mousse: Koka upp grädde och lingon i en kastrull. Mixa lingonen och låt sjuda några minuter. Sila bort lingonkärnor och skal. Bryt sönder chokladen i en bunke. Häll lingongrädden över chokladen och rör tills den är helt smält. Vispa mascarponen och häll chokladblandningen över och vispa. Häll upp i snygga glas och ställ i kyl i en timme.
Tryffel: Koka upp grädden och vaniljsockret. Mortla chiliflakes och häll i och sjud några minuter. Bryt sönder chokladen i en bunke och häll grädden över. Rör tills den är helt smält. Häll tryffeln ovanpå moussen i glasen och ställ kallt. Toppa med pudrad kakao.

1 kommentar: