Trattkantarellcanelloni med chèvre och grönpepparsås
4 pers
8 stora färska lasagneplattor, 3 sharlottenlökar, 200g chèvre, 150g riven ost, 250g cream cheese, timjan, 200g trattkantareller, 8 grönpepparkorn i lag, 1 vitlök, 3 dl creme fraiche, 2 dl grädde, salt och peppar, ruccola.
Förväll trattkantarellerna. Stek kantareller och skivad sharlottenlök i rikligt med smör.
Blanda ner i en bunke med cream cheese och smulad chèvre ost. Salta och peppra.
Börja med såsen. Bränn av pannan med att steka den pressade vitlöksklyftan, repad timjan och krossade grönpepparkorn i smör.
Häll på grädde och creme fraiche. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll i hälften av den rivna osten.
Lägg en rand av svampröran på lasagneplattan och rulla ihop. Lägg med skarven ner i en smörad ugnssäker form.
Fortsätt likadant med resten.
Häll över såsen och resterande ost.
Grädda i mitten av ugneni 225° i 30-35 min tills pastarullarna känns färdiga. Täck med ugnsfolie under tiden om de får för mycket färg.
Servera på en bädd av ruccola och med lite balsamicoreduktion.
Jag dör vad gott det ser ut!!!!!
SvaraRadera