söndag 18 september 2011

Trattkantarellcanelloni med chèvre och grönpepparsås
4 pers

8 stora färska lasagneplattor, 3 sharlottenlökar, 200g chèvre, 150g riven ost, 250g cream cheese, timjan, 200g trattkantareller, 8 grönpepparkorn i lag, 1 vitlök, 3 dl creme fraiche, 2 dl grädde, salt och peppar, ruccola.

Förväll trattkantarellerna. Stek kantareller och skivad sharlottenlök i rikligt med smör.


Blanda ner i en bunke med cream cheese och smulad chèvre ost. Salta och peppra.


Börja med såsen. Bränn av pannan med att steka den pressade vitlöksklyftan, repad timjan och krossade grönpepparkorn i smör.


Häll på grädde och creme fraiche. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll i hälften av den rivna osten.


Lägg en rand av svampröran på lasagneplattan och rulla ihop. Lägg med skarven ner i en smörad ugnssäker form.


Fortsätt likadant med resten.


Häll över såsen och resterande ost.


Grädda i mitten av ugneni 225° i 30-35 min tills pastarullarna känns färdiga. Täck med ugnsfolie under tiden om de får för mycket färg.


Servera på en bädd av ruccola och med lite balsamicoreduktion.

1 kommentar: