måndag 12 september 2011

Långkok


Vad passar bättre en måndag än ett långkok? Idag blev det pepparrotskött. Putsa och skär i bitar lårytterfile av nöt. Fräs i smör tillsammans med morot, lök, 2 vitlöksklyftor och en knippe persilja och rosmarin. Släng i 3 kryddnejlikor, 10 vitpepparkorn, 10 kryddpepparkorn och några lagerblad. Häll på vatten och en ekologisk buljongtärning. Skumma av och låt puttra i 1,5-2 tim. Häll av och spara buljongen. Lägg tillbaka köttet i pannan, pudra över vetemjöl och späd med buljongen. Släng i en näve skivad purjolök. Koka upp igen och häll på grädde. Salta, peppra och häll i finhackad persilja. Riv rejält med pepparrot och blanda i. Servera med potatis och höstgrönsaker.

1 kommentar:

  1. Mums med långkok, funkar alla dar i veckan... :-)

    SvaraRadera