onsdag 23 mars 2011
22.03.11
Kvällens middag bestod av en riktig favorit: pumpapurén. Jag vet att jag tjatar, men den är fantastisk! Till 4 pers tar du och skalar och skär i bitar en buternuttpumpa. Koka i vatten, 1 ekologisk grönsaksbuljongtärning (utan E-ämnen) och två hela vitlöksklyftor. Detta tar ca 20 min. Häll av vattnet och låt ånga ett tag. Mixa med mixerstav till en slät puré. Blanda i 200g philadelpia och mixa ihop. Smaka av med salt och citronpeppar. Riv det gula på en halv citron och häll i lite citronsaft efter smak. Klart! Servera en krispig sallad till detta bestående av fint skivad fänkål som legat och dragit i isvatten tillsammans med ett tunt skivat äpple. Gör envinegrette av olivolja, citronsaft, lite citronskal, dill och salt och peppar. Häll av vattnet och blanda i vinegretten precis innan servering. Vi åt en vitlöksmarinerad och grillad gournfilé till detta. Mmmm.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar