onsdag 23 mars 2011

22.03.11

Kvällens middag bestod av en riktig favorit: pumpapurén. Jag vet att jag tjatar, men den är fantastisk! Till 4 pers tar du och skalar och skär i bitar en buternuttpumpa. Koka i vatten, 1 ekologisk grönsaksbuljongtärning (utan E-ämnen) och två hela vitlöksklyftor. Detta tar ca 20 min. Häll av vattnet och låt ånga ett tag. Mixa med mixerstav till en slät puré. Blanda i 200g philadelpia och mixa ihop. Smaka av med salt och citronpeppar. Riv det gula på en halv citron och häll i lite citronsaft efter smak. Klart! Servera en krispig sallad till detta bestående av fint skivad fänkål som legat och dragit i isvatten tillsammans med ett tunt skivat äpple. Gör envinegrette av olivolja, citronsaft, lite citronskal, dill och salt och peppar. Häll av vattnet och blanda i vinegretten precis innan servering. Vi åt en vitlöksmarinerad och grillad gournfilé till detta. Mmmm.

Det bakades också idag. Choklad cupcakes och citron cupcakes. Dessa ska få en snygg frosting på toppen också och serveras på 30-års kalas i helgen. Det kommer bli bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar