Har precis testat ett nytt recept men modifierade det en aning. Gjorde små portionscheesecakes i stället för att göra en långplåt och skära i lagom bitar. Riktigt fina, söta och sega med nöttosca och körsbärssylt.
1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 dl brunt farin
80 g sötmandel
100 g smör
Hacka mandeln och nyp ihop övriga ingredienser till botten. Tryck ut i tolv små formar men spara 1 dl smul. Baka av i 12 min i 175°.
200 g philadelphia
0,75 dl yoghurt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
80 g vit choklad
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen. Smält chokladen och blanda i. Klicka ut över bottnarna. Grädda i ytterligare 15 min.
1,5 dl körsbärssylt
vit choklad
Skeda ut sylt på ostmassan och avsluta med smulet som är kvar. Baka ytterligare 15 min i ugnen. Låt svalna helt, gärna några timmar i kylen. Dekorera med vita chokladflingor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar