Maffig Blueberry cheesecake
400 g digestivkex
200 g smält smör
Krossa digestivkexen ordemtligt och blanda med smöret. Tryck ut i en springform, i botten och på kanterna. Baka av i ugnen i 10 min i 200 °.
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g philadelphia
2,5 dl kesella 10 %
3 ägg
1 dl vispgrädde
250 g vit choklad
2 dl blåbär
Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och philadelphia och vispa till krämigt. Tillsätt äggen och vispa. Vispa grädden separat och vänd ner i skålen. Smält chokladen och häll ner. Fyll formen med smeten. Toppa med blåbär. Grädda i 45 min i 200 °. Om den får för mycket färg sätt över aluminiumfolie. Låt den stå kvar på eftervärme ytterligare 30 min. Ställ i kyl över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar