torsdag 25 mars 2010

Vårfrudagen


Vilken tur att det finns en dag som bestämmer vad man ska äta! Tänk om man aldrig annars hade kommit sig för att grädda dessa underbara, frasiga små glädjeämnen. Det blev en riktig våffel-fest på denna vårfrudag. Dinkelvåfflor med crème fraiche, rödlök, tångkaviar, avokado och mycket mer avnjöts först, för att avslutas med efterrätts-våfflor med vaniljglass och jordgubbssylt. Flera såna här dagar behövs!




Dinkel Våfflor, 8-10 st

2 dl Dinkelmjöl
1 dl Vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3,5 dl mjölk
50 g smör
2 ägg
salt

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smör och häll i mjölken så den blir ljummen. Knäck äggen i mjölblandningen och vispa ner smör-mjölken. Salta och grädda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar