Dag 1, kväll
100 g rågsurdegsgrund
120 g rågmjöl
200 g vatten
Blanda ihop och plasta över och låt stå varmt under natten.
Dag 2, kväll
surdegen från kvällen innan
25 g jäst
5 dl varmt vatten
1 msk honung
1 msk salt
1/2 dl olivolja
550 g durumvetemjöl
250 g vetemjöl special
soltorkade tomater
rosmarin
Lös upp jästen i vattnet och blanda i honung, olja och salt. Blanda i mjölen och arbeta degen smidig, ca 10 min. Jäs 1 tim i oljad plastlåda. Tryck ut degen på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa ytterligare 45 min. Tryck i strimlade soltorkade tomater i degen och strö på rosmarin. Gnid över olivolja och strö flingsalt på. Grädda 20-25 min i 200° i mitten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar