Ciabatta med soltorkad tomat, timjan och rosmarin
Dag 1, kväll
100 g rågsurdegsgrund
100 g ljummet vatten
150 g vetemjöl special
50 g rågmjöl
Blanda ihop allt och låt vila i en bunke under plast i rumstemperatur i ca 20 tim.
Dag 2, kväll
Surdegen från kvällen innan
550 g ljummet vatten
800 g manitoba cream
3/4 dl olivolja
100 g strimlade soltorkade tomater
färsk timjan och rosmarin
25 g salt
Kör de 4 översta ingredienserna i en degblandare i några minuter och låt vila i 30 min. Häll i saltet, soltorkade tomater och örterna och kör ytterligare ca 10 min. Lägg degen i en inoljad plastbunke och låt jäsa ca 2 tim i rumstemperatur. Under tiden drar och viker du degen 3-5 gånger. Ställ in degen i kylen under natten.
Dag 3, morgon
Stjälp försiktigt ut degen på mjölat bord och dela i två delar. Dra varje del till en retangel, ca 20 x 30 cm och dela varje i åtta bitar. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa ca 40 min. Grädda i mitten av ugnen i 275°, lägg några isbitar på en plåt underst. Ca 13 min behöver de för att bli klara, låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar