söndag 27 juni 2010

Midsommarfest



Lax och skaldjurspaj

Botten:
150 g kavring
50 g smör

Mixa kavringen och blanda med smält smör. Tryck ut i pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylskåpet.

Fyllning:
200 g Philadelphiaost
200 g crème fraiche 34 %
1 liten rödlök
1 dl hackad dill
1/2 - 1 tub Pepparrotsvisp
citronzest och lite saft
salt och peppar
1 fpk crab sticks

Vispa crème fraiche och philadelphia med elvisp tills den blir riktigt hård. Rör i hackad rödlök, dill, pepparrotsvisp, lite citronzest och saft (efter smak) samt hackade crab sticks. Salta och peppra. Fyll pajformen och ställ i kylskåp för att stelna något.

Topping:
400 g skalade räkor/kräftstjärtar
300 g rökt lax i skivor
3 kokta ägg
dill
citron
löjrom/caviar

Garnera med laxrosetter, räkor/kräftstjärtar, klyftade ägg, citronskivor, dill och toppa med löjrommen.
Ställ kallt till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar