torsdag 3 juni 2010

Invigning!

Min helt underbart fina nya Kitchen Aid har precis använts för första gången. En citron- och marängpaj blev det. Den ska mina kollegor få smaka på i morgon.

Citron- och marängpaj

Deg
3 dl mjöl
125 g smör
4 msk vatten

Citronkräm
3 dl vatten
1,5 dl socker
6 msk maizena
2 citroner
3 äggulor
1 msk smör

Maräng
3 äggvitor
1 dl socker


Blanda allt till degen i en matberedare. Lägg en stund i kylen.

Tryck ut degen i formen och grädda i mitten i 225° i 20 min, eller tills den börjar få färg.

Blanda vatten, socker, maizena, citronsaft och citronskal i en kastrull och koka upp under omrörning. När den blivit tjock, låt puttra lite och häll i äggulorna. Låt puttra lite till och häll i smöret. Låt krämen svalna något.

Häll krämen i den gräddade pajbotten.

Vispa äggvitor till hårt skum. Vänd försiktigt ner sockret. Bred marängen ovanpå krämen i formen och ställ in i ugnen i 150° i ca 10 min. Marängen ska få lite färg.

Dekorera med citroner. Kan ätas direkt eller serveras dagen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar