söndag 9 maj 2010

Bidrag 2


Vit chokladcrème med björnbärsbalsamico, valnötter och chokladrån

Chokladrån
40 g smält smör
30 g socker
30 g vetemjöl
65 g vatten
10 g Ögon cacao
5 g Ögon vanilinsocker

Rör i hop smör och socker. Häll i de torra ingredienserna och späd med vatten till en klumpfri smet. Stek snabbt på båda sidor och rulla i hop. Doppa ändarna i vit smält choklad.

Björnbärsbalsamico
50 g balsamvinäger
25 g honung
20 g sirap
100 g björnbär

Koka upp vinäger med honung och sirap. Låt sjuda 15 min och låt svalna. Vänd ner björnbären.

Vit chokladcrème
50 g Ögon vit choklad
140 g mascarpone
100 g ricotta
5 g Ögon vanilinsocker

Smält chokladen. Vispa ihop ricotta, mascarpone och vaniljsockret. När chokladen svalnat något, vispa i den i cremen.
Klicka i cremen i vackra glas, häll över balsamicon, toppa med valnötter och stick i två rån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar