I lördags tjuvstartade vi julen hemma hos bror med fru och lilla H, mamma och hennes man. Det bjöds på glögg och goda sötsaker när vi kom.
Till förrätt blev det smörstekt surdegsbröd med creme fraiche, rödlök och löjrom, till mig en fin jordärtkockssoppa och så fantastisk champagne såklart.
Varmrätten bestod av torsk, potatis, ärtor, persilja och inlagd rödlök med brynt vaniljsmör. Jag fick en svamplasagne med massa västerbotten och parmesan.
Desserten var en fantastisk vit choklad- och pepparkaksmousse med sockrade lingon. Efter det blev det ostar, kex och marmelad och avslutningsvis choklad, marsipan och gröna kulor.
Efter all den goda maten dansade vi alla runt gran!
Sen var det en liten som blev trött och gick och la sig. Vi andra fortsatte några timmar till att snacka, skratta och titta på Carl-Bertil Jonssons jul - precis som traditionen bjuder. Tack fina H och T!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar